Rólam

A  magyar köztudatban csontkovácsok tevékenysége a népi gyógyászathoz fűződött,  a kezükben lévő érzékekkel dolgoztak az elődöktől rájuk maradt tudást vitték tovább.  Egyszerű ficamokat, ízületi beszűkült testrészeket tudtak kiszabadítani  különböző fogásokkal,módszerekkel.

Már gyerekkorom óta érdekelt a dolog és éreztem, hogy bennem van a tudás gyökere. 30 éves koromban döntöttem el, hogy ehhez fűződő ismereteimet bővítem minden módon. A tudásomra a pontot a gyógy masszőri iskola elvégzése tette, itt már közelebb kerültem az orvosi megközelítéshez. A mai napig sok reumatológus és ortopéd sebész ismerősöm van akikkel konzultálni tudok és természetesen sokat tanulok tőlük.

Az én álmom mindig az volt, hogy orvos és természetgyógyász együttműködve dolgozik, és mára már azt hiszem én elértem. Nagy öröm ez nekem. Az első mindig a megelőzés, ne legyenek letapadások legyenek az izmok és inak megfelelően fellazítva le nyújtva, itt jegyzem meg nagyon sok sérülés származik a sportolás előtti nem megfelelő bemelegítésből. Különböző munkaköröknek megvan a sajátos probléma köre mint pl. ülő munka, helytelen gerinc tartás, csuklyás izmok beszűkülése és még sorolhatnám. A csípőízületi problémák széles skálája ami manapság nagyon gyakori mozgásszervi probléma mind addig tudok segíteni amíg a kopás el nem éri azt a szintet amikor már a műtét szükséges. A kezeléseim mindig személyre szabottak ezért az intenzitás a kezelések száma és ideje különböző. Gyermekeknél a kezdődő gerincferdülésben még kezelésekkel jó eredményeket tudunk elérni de időben kell elkezdeni. Itt hívom fel a szülők figyelmét, hogy kísérjék figyelemmel gyermekeik növekedését és az első jelnél ami az elváltozásra utal azonnal keressenek fel szakembert. Műtéti beavatkozások után a rehabilitációban is nagy szerepe van a gyógy masszázsnak a gyógyulás idejét nem túlzok , ha azt mondom le lehet felezni. 25 éve dolgozom a szakmába, nagyon sok esettel találkoztam tudom, hogy mikor milyen esetben tudok segíteni és azt is megmondom ha már kizárólag orvosi esetről van szó. Természetesen nagy örömmel tölt el ha a munkámat orvosi ellenőrzés alatt tartja a páciens és mindketten konstatáljuk a pozitív eredményt. Az alternatív gyógyászat bizalmon alapul kell egyfajta meggyőződés és szimpátia a „ gyógyító „ iránt Nekem nagyon sokszor mondják a pácienseim „Korponyi úr „ én tudom , hogy maga engem megfog tudni gyógyítani” ebben az esetben a gyógyulás szinte 100% ig garantált. Nagyon gyakori, az is hogy „ a munkatársamnak használt akkor én is kipróbálom „ A világ leg boldogabb emberének érzem magam mert azt csinálom amit szeretek , és örömömet lelem benne.